Bănci și Asigurări

BNR continuă să radieze IFN-uri din registrele sale

BNR continuă să radieze IFN-uri din registrele sale

Autor: Ciprian Valentin Botea

09.12.2011, 00:00 818

BNR a radiat în ultima lună trei instituţii financiare nebancare (IFN) din registrul general şi una din registrul special, numărul total al IFN-urilor care au ieşit din registrele BNR anul acesta ajungând la 11. Numărul acestora este totuşi la jumătate faţă de anul trecut, când mai mult de 20 de instituţii financiare nebancare şi-au închis operaţiunile.

Din registrul special, unde figurează IFN-urile care au un sold minim al creditelor de 25 mil. lei şi capitaluri proprii şi sume împrumutate de cel puţin 50 mil. lei, a ieşit la începutul lunii decembrie o firmă cu activităţi multiple de creditare, Opportunity Microcredit.

Alte două firme cu activităţi multiple de creditare, Finance Infinity şi Interomega, şi o firma de leasing, Continental Leasing, au fost radiate din registrul general. Piaţa de leasing financiar şi cea a creditelor de consum au fost puternic afectate în ultimii doi ani, pese o sută de jucători fiind nevoiţi să-şi închidă operaţiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO