Bănci și Asigurări

BNR: Expunerea băncilor pe tranzacţii imobiliare depăşeşte 10% din portofoliul corporate, la fel ca pentru construcţii. În cazul comerţului, unde expunerea băncilor este cea mai mare, de 25% din portofoliul corporate, rata NPL este de 5,1%

BNR: Expunerea băncilor pe tranzacţii imobiliare...

Autor: Claudia Medrega

17.07.2020, 18:00 126

Aproximativ un sfert din por­tofoliul de credite corpo­rate al băncilor este reprezentat de împrumuturi contractate de firmele care au fost afec­tate într-o măsură importantă de pan­demia de COVID-19, susţine BNR.

Iar sectoarele asupra cărora pandemia COVID-19 este de aşteptat să aibă un impact ridicat au o importanţă semnificativă şi în economie. „Acestea reprezintă 14% din numărul total al companiilor nefinanciare, contribuie cu 17% la valoarea adăugată brută şi angajează 21% din forţa de muncă“, potrivit băncii centrale.

BNR a identificat 17 subsectoare econo­mice care pot fi puternic afectate de contextul economic generat de pandemia COVID-19 şi, respectiv, 17 sectoare care pot fi afectate de o manieră moderată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO