Bănci și Asigurări

Companiile şi românii pot răsufla uşuraţi: BNR menţine dobânda-cheie la 1,75%, dar îngustează coridorul de fluctuaţie între dobânda maximă şi cea minimă. Isărescu spune că va acţiona ferm pentru gestionarea lichidităţii din sistemul bancar

Companiile şi românii pot răsufla uşuraţi: BNR...

Autor: Dan Straut, Mediafax

07.11.2017, 13:40 577

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât următoarele:
- Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an;
- Gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar;
- Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
- Îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 1,00 puncte procentuale de la +/- 1,25 pp.

„Începând cu 8 noiembrie 2017, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit creşte la 0,75%, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare se reduce la 2,75%”, se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Un comunicat detaliat privind aceste măsuri va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susţinut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ora 15.00, la sediul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO