Bănci și Asigurări

BNR: Rezerva de aur este de 103,7 tone, valoarea la zi fiind de aproape 4 mld. euro

BNR: Rezerva de aur este de 103,7 tone, valoarea la zi...
09.09.2016, 00:00 247

Rezerva de aur este de 103,7 tone, nivel care se menţine din 2007, va­loa­rea la zi a acestuia fiind de 3,9 mld. euro. BNR a comunicat aceste valori în condiţiile în care în presă au apărut informaţii repetate legate de lipsa unor cantităţi de aur din rezervă. 

Ţinând cont de mandatul BNR în domeniul asigurarării stabilităţii financiare, administrării rezervelor internaţionale ale României şi, de asemenea, de sprijinire a politicii economice generale a statului, banca centrală atrage atenţia asupra preluării fără discernământ a unor astfel de informaţii incorecte.

„Costul acestei discreditări se poate răsfrânge asupra statului român ca atare, prin slăbirea poziţiei sale pe pieţele internaţionale şi implicit prin riscul de a creşte costurile de împrumut ale statului şi ale companiilor publice şi private din România, prin afectarea stabilităţii cursului de schimb şi a stabilităţii financiare“, spune BNR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO