Bănci și Asigurări

BNR va începe să facă raportări la Autoritatea Bancară Europeană

Autor: Claudia Medrega

18.07.2011, 00:00 87

BNR va trebui să notifice Autorităţii Bancare Europene oriceautorizaţie acordată unei instituţii de credit, precum şi oriceretragere de autorizaţie sau încetare a valabilităţii acesteia,potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului deFinanţe.

Până acum, aceste notificări erau transmise de către bancacentrală Comisiei Europene. Autoritatea Bancară Europeană este unorganism de reglementare nou creat la nivelul Uniunii Europene,care a început să funcţioneze din acest an. Printre atribuţiileinstituţiei se numără şi păstrarea unei evidenţe a tuturorinstituţiilor de credit din statele membre UE.

Conform proiectului de lege, BNR poate notifica AutorităţiiBancare Europene şi situaţiile în care o autoritate competentă nui-a comunicat informaţii esenţiale sau dacă o solicitare decolaborare, în special prin schimb de informaţii relevante, a fostrespinsă sau tergiversată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO