Bănci și Asigurări

BRD a investit in retea 25 mil. euro in sase luni

23.08.2006, 18:57 15

BRD-SocGen, a doua mare banca de pe piata, a facut investitii de aproximativ 25 mil. euro in primul semestru, cea mai mare parte a banilor mergand in extinderea retelei teritoriale.
Efortul financiar semnificativ s-a materializat in deschiderea a 115 noi unitati, BRD ajungand astfel sa opereze o retea de 441 de sucursale si agentii la sfarsitul lui iunie, a doua ca marime dupa cea a CEC si putin mai mare decat cea a BCR.
Odata cu extinderea agresiva a retelei, BRD s-a vazut nevoita sa angajeze si personal care sa opereze noile unitati. La jumatatea anului, BRD avea 5.723 de salariati, cu 1.311 (aproximativ o treime) mai multi decat in iunie trecut. Numarul de unitati a crescut numai de la inceputul anului cu 35%. Imbunatatirea prezentei teritoriale a dus la cresterea numarului de clienti individuali, pana la 1,8 milioane de persoane in iunie, fata de 1,5 milioane la jumatatea anului trecut. Banca nu a prezentat informatii privind numarul clientilor persoane juridice.
Extinderea agresiva a retelei a pus presiune pe cheltuielile inregistrate de BRD-SocGen, care au crescut cu 37% fata de iunie, pana la 379 mil. lei. In acest timp, veniturile au urcat cu 15%, pana la 749 mil. lei. In raportul de prezentare a rezultatelor financiare, oficialii bancii consemneaza ca majorarea cheltuielilor generale este "o consecinta fireasca" a extinderii retelei de unitati. Coeficientul de exploatare al bancii - exprimat ca raport intre cheltuielile generale si venitul net bancar- s-a inrautatit fata de iunie trecut, urcand cu 8 puncte, pana la 50,6%.
Incepand de anul trecut, BRD a facut din extinderea teritoriala un secret, nemaianuntand nici planurile si nici macar noile deschideri. Datele privind numarul de unitati pe care le opereaza au fost anuntate de actionarul sau majoritar, Societe Generale, in cadrul propriilor rezultate financiare. BCR, liderul sistemului bancar local, pastreaza, de asemenea, tacerea asupra planurilor de expansiune a retelei. La inceputul lunii, banca a anuntat ca a ajuns sa opereze o retea de 440 de unitati, cu 21 mai multe decat la sfarsitul lui iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO