Bănci și Asigurări

BRD isi invita clientii sa se imprumute mai mult

13.05.2005, 19:02 14

BRD - SocGen a anuntat modificarea conditiilor de acordare a creditului pentru nevoi personale nenominalizate cu scadenta extinsa Expresso Dublu, la numai o luna de la lansarea acestuia, prin majorarea plafonului de creditare si a perioadei de rambursare.

Banca a majorat limita maxima de imprumutare pana la 50.000 de euro (sau 1,85 mld. de lei, pentru cele in moneda nationala).

Durata de rambursare a imprumutului a fost extinsa, de asemenea, de la zece la cincisprezece ani.

BRD solicita o dobanda de 9,5% -variabila - pentru creditele in euro, in timp ce pentru lei dobanda este de 12,5% pe an, fixa. Drept garantii banca solicita ipoteca asupra unei proprietati imobiliare.

La acordarea acestui credit nu se solicita constituirea unui avans din partea clientului, iar nivelul minim al veniturilor lunare care permite accesarea acestui imprumut este de 200 de euro. Banca ia in calcul si veniturile obtinute din chirii si dividende.

Prin acest produs banca ataca piata creditelor de consum rambursabile pe o perioada lunga, ceea ce permite si stabilirea unui plafon de imprumutare mai mare. Aceasta nisa, descoperita recent de banci, are un potential ridicat, atestat de numarul mare de competitori care au aparut intr-o perioada de cateva luni - opt banci. De asemenea, in aceasta perioada mai multe banci si-au modificat conditiile de creditare in vederea extinderii scadentelor si a limitelor de imprumutare.

BRD - SocGen este a doua banca din sistem, cu active totale de 3,5 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut. Banca va publica la inceputul saptamanii viitoare rezultatele financiare pe primul trimestru, iar oficialii au declarat ca acestea depasesc estimarile initiale.

liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO