Bănci și Asigurări

BRD vinde carduri contactless care permit plata călătoriei cu transportul în comun

Autor: Ciprian Botea

23.05.2011, 13:45 228
BRD, a doua bancă locală dupăactive, vinde carduri contactless (care permit efectuarea de plăţide mică valoare fără trecerea prin cititorul POS şi tastareacodului PIN) pe care clienţii le pot folosi pentru platacălătoriilor cu transportul public.

Cardurile vor putea fi folosite iniţial pentru plata călătorieidirect la aparatele de taxare electronică din mijloacele detransport în comun din Bucureşti, iar ulterior în Sibiu şiConstanţa.
Banca a lansat împreună cu RegiaAutonomă de Transport Bucureşti (RATB) un card dual careîncorporează şi aplicaţia electronică existentă pe cardurile Activemise de RATB, plata călătoriei putând fi achitată din disponibilulexistent în portofelul electronic ataşat acesteiaplicaţii.

În cazul celorlalte oraşe, BRD va instala o platformă electronicăproprie şi plata călătoriei va putea fi efectuată direct dindisponibilul existent în contul curent ataşatcardului.
Totodată, banca a anunţat că înurmătoarele două luni va instala cititoare de carduri cotactless întoate staţiile de metrou din capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO