Bănci și Asigurări

Breasla dealerilor si-a ales sefi noi

23.12.2005, 18:20 98

Victor Andrei, vicepresedinte al Citibank Romania, este noul presedinte al Asociatiei Pietelor Financiare - ACI Romania, inlocuindu-l pe Paul Prodan, care a iesit din sistemul financiar-bancar in aceasta vara, o data cu parasirea pozitiei de director general adjunct al ING Bank.

In locul lui Enache Jiru, fost presedinte al CEC si secretar de stat in Finante responsabil cu Trezoreria Statului, a fost numita Luminita Runcan, director de Trezorerie la Banca Transilvania, pe pozitia de secretar general adjunct. Nici Jiru nu mai lucreaza in sectorul financiar-bancar.

Paul Prodan si Enache Jiru demisionasera din functii in cadrul sedintei Consiliului Asociatiei de pe 4 octombrie. Dupa alegerile de marti, 20 decembrie, in structura de conducere au mai fost numiti Marius Stoica, director adjunct al Trezoreriei din BRD, ca sef al Comisiei de Educatie, in locul lui Bogdan Cutus, Liviu Olaru, senior dealer la ABN AMRO, ca trezorier, si Eugen Carstea, director executiv al Trezoreriei BCR, ca sef al Comisiei de Profesionalism.

Membrii adunarii generale a ACI l-au reconfirmat ca secretar general pe Serban Matei, director adjunct al Directiei Operatiuni de Piata din BNR. Au mai fost realesi Cristian Sporis, director general al Directiei Arbitraj si Trezorerie din Raiffeisen Bank, ca membru, si Bogdan Gherghe, director de trezorerie la Banca Tiriac, ca redactor al revistei asociatiei. Dealerii au mai hotarat sa se implice mai activ in reglementarea pietelor financiare, continuarea proiectului de sprijinire a introducerii instrumentelor derivate, cresterea rolului educational al asociatiei si aprobarea unui nou statut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO