Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurare au intermediat prime de 360 mil. euro în primul semestru

Autor: Ciprian Valentin Botea

05.09.2011, 00:00 202

Cei peste 500 de brokeri de asigurare au intermediat în primele şase luni prime brute în valoare de 1,53 mld. lei (circa 360 mil. euro), reprezentând 38% din totalul afacerilor derulate de companiile de asigurări în aceeaşi perioadă.

Gradul de intermediere este cu două puncte procentuale peste nivelul de anul trecut în ciuda faptului că primele intermediate de brokeri au scăzut cu 1,7% comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2010, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Gradul de intermediere a crescut însă, în condiţiile în care întreaga piaţă a înregistrat un declin de aproape 7,5% în primele şase luni din cauza prăbuşirii vânzărilor de poliţe auto.

Afacerile brokerilor şi-au revenit în T2, înregistrând o creştere de 5,5% după o scădere de peste 9% în primele trei luni. Brokerii au înregistrat venituri cumulate de 300 mil. lei în primele şase luni, cu 15% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO