Bănci și Asigurări

Brokerul de asigurare AON muta 58 de posturi din Franta

23.01.2007, 19:45 29

Brokerul de asigurare AON intentioneaza sa-si delocalizeze o parte din activitatile administrative ale centrelor din Europa in Romania. Aceasta este prima initiativa de outsourcing din domeniul asigurarilor, dupa ce majoritatea proiectelor de acest gen au venit din IT.
"Am decis sa reorganizam activitatea AON Franta si sa delocalizam cateva pozitii ale biroului din Angouleme, Franta in Romania. Este vorba despre pozitii administrative deoarece vrem sa cream aici o platforma pentru operatiunile noastre in Europa, iar Franta este prima tara inclusa in acest proiect", a declarat pentru ZF Nienke Groen, director de comunicare pentru Europa in cadrul AON.
Potrivit cotidianului francez Les Echos, reprezentantii AON Franta au propus in ultima sedinta a Consiliului de Administratie un proiect de reorganizare care presupune delocalizarea a 58 de pozitii in Romania. AON Franta are 1.330 de angajati. "Am ales Romania deoarece este o piata in dezvoltare, face parte din UE si este bine sa avem un hub in Europa Centrala. Aici oamenii cunosc limbile europene si aveti acelasi fus orar", a mai spus Groen.
Karina Rosu, directorul general al brokerului AON Romania, a declarat ca "AON a luat aceasta decizie datorita nivelui ridicat de pregatire al oamenilor raportat la salarii, mai mici decat cele din Franta". Salariul mediu lunar net in industria asigurarilor in Franta este de 2.720 de euro, de sase ori mai mare decat cel din Romania, care este 440 de euro. AON ar face o economie de aproape 2 mil. euro daca ar plati cei 58 de angajati romani cu aproape dublu decat salariul mediu net din asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO