Bănci și Asigurări

Bruynseels, înlocuit de la conducerea BCR cu actualul CEO CIB Bank Ungaria, Tomas Spurny - surse

Bruynseels, înlocuit de la conducerea BCR cu actualul CEO CIB Bank Ungaria, Tomas Spurny - surse

Foto: index.hu

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

17.01.2012, 20:40 3574

Dominic Bruynseels va fi înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, şi fost director al fondului de investiţii PPF, au declarat pentru Mediafax surse bancare.

Cu dublă naţionalitate, cehă şi americană, Spurny are 46 de ani şi s-a ocupat în trecut de restructurarea şi privatizarea celei de-a doua bănci ca mărime din Cehia, preluată de Societe Generale.

Spurny şi-a început cariera în banking la Manufacturers Hanover Trust (New York) şi a lucrat ulterior la European American Bank (New York).

Între 1994 şi 1999 a activat ca asociat la McKinsey & Company Inc, cu atribuţii pe consultanţă pe servicii financiare pentru clienţii din întreaga lume, după care a intrat în sistemul bancar din Cehia.

Spurny a fost timp de cinci ani preşedinte executiv al Vseobecna Uverova Banka, subsidiara Intesa din Slovacia.

În 2007, Spurny este numit director general şi preşedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se află la conducerea CIB Bank Ungaria.

Potrivit surselor citate, Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care deţine BCR, va veni în această săptămână la Bucureşti pentru a anunţa numirea noului CEO.

Dominic Bruynseels a preluat funcţia de preşedinte executiv al BCR la 1 iulie 2008, iar mandatul său urma să se încheie la mijlocul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO