Bănci și Asigurări

BT Aegon: Investim 42 mil. euro in pensiile private

18.10.2007, 20:15 19

BT Aegon va investi 42 de milioane de euro in businessul de administrare a pensiilor private obligatorii (pilonul II), au declarat pentru ZF reprezentanti ai companiei. BT Aegon este una dintre cele 18 companii autorizate sa administreze fonduri de pensii private obligatorii si care sunt in aceasta perioada in cautare de clienti.
Pe aceasta piata, joint venture-ul dintre Banca Transilvania si olandezii de la Aegon tinteste o cota de 15%, adica aproximativ jumatate de milion de clienti si un loc printre primele cinci companii de administrare, dupa numarul de participanti la fond.
"Valoarea investitiei BT Aegon pentru achizitia cotei de piata propuse se cifreaza la 42 de milioane de euro. Compania estimeaza ca in 8-10 ani va intra pe profit", au declarat reprezentantii companiei.
Dupa prima luna de raportare a vanzarilor, BT Aegon a reusit sa trimita catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS), conform procedurilor, aproape 25.000 de contracte semnate. La nivelul intregii piete, numarul de acte de aderare semnate in prima luna s-a apropiat de 1,2 milioane, din care 710.000 in ultimele doua saptamani (1-15 octombrie), conform datelor preliminare prezentate de companiile de administrare. Reprezentantii companiei spun insa ca cifra de vanzari depaseste 140.000, diferenta fiind facuta de viteza redusa cu care sunt procesate si raportate actele de aderare. Pentru vanzarea pensiilor private obligatorii, BT Aegon se bazeaza pe o forta proprie de vanzare de aproape 6.000 de agenti, dar si pe parteneriatele cu brokerii de pensii. Compania estimeaza ca cele doua canale principale de distributie vor avea o pondere aproximativ egala in numarul de clienti care vor adera in cele din urma la fond.
La nivelul intregii piete, numarul total de agenti de marketing la pensiile private obligatorii se ridica ieri la aproape 235.000, autorizarea agentilor de vanzare fiind de altfel un proces continuu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO