Bănci și Asigurări

BT Asigurari isi dubleaza capitalul si se pregateste pentru profit in 2009

BT Asigurari isi dubleaza capitalul si se pregateste pentru profit in 2009

Click pentru imaginea marita

19.06.2007, 18:13 11

Capitalul social al BT Asigurari, companie membra a grupului Banca Transilvania, va fi majorat cu circa 9,6 milioane de euro, pana la 20,8 milioane de euro.
Majorarea se va face prin aport in numerar a actionarilor. O parte din suma, 4,7 milioane de euro (15 milioane de lei), a fost varsata deja, urmand ca restul banilor sa fie adusi pana la sfarsitul lunii august.
Actionarii companiei sunt Banca Transilvania, cu 79,88% din actiuni, SIF Banat-Crisana, cu un pachet de 10%, restul titlurilor fiind detinute de persoane fizice.
"Activitatea noastra s-a dublat fata de anul trecut, iar intre subscrieri si capital exista o corelatie stransa. Pentru ca am inregistrat cresteri importante, suntem obligati sa majoram capitalul, pentru a mentine marja de solvabilitate a companiei", a declarat Constantin Jeican, directorul general al BT Asigurari.
Primele brute subscrise de companie au ajuns la 60 de milioane de euro anul trecut, dublu fata de 2005. Bugetul pentru acest an al BT Asigurari prevede o crestere de 50% a afacerilor, pana la circa 88,2 milioane de euro.
Din acestea, 96% vor proveni din asigurari generale, iar 4% - din asigurari de viata.
De altfel, afacerile companiei au crescut rapid in ultimii ani.
Daca in 2001 BT Asigurari, pe atunci SAR Transilvania, inregistra prime brute de putin peste 2 milioane de euro, in cinci ani afacerile companiei au crescut de 30 de ori. In acelasi ritm a evoluat si numarul de angajati si al unitatilor teritoriale. Compania are acum peste 1.400 de salariati si 270 de sucursale si agentii.
Toate aceste investitii au trecut BT Asigurari pe pierdere anul trecut. Compania a inregistrat un minus de 2 milioane de euro (7,3 milioane de lei), dupa ce timp de multi ani a obtinut profit, iar in 2005 raportase un castig de 1,8 milioane de euro.
"Pierderea este rezultatul dezvoltarii companiei. Nu poti sa ai o astfel de crestere in cativa ani si sa ramai si cu profit. Acest rezultat a fost planificat", afirma Constantin Jeican. El spune ca societatea ar putea ajunge la break-even la sfarsitul anului viitor.
In primul trimestru al acestui an, BT Asigurari a avut afaceri de aproape 20 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de primele trei luni ale anului trecut. Forta de vanzari a companiei, formata din agenti persoane fizice, persoane juridice si brokeri, a depasit 11.100, ceea ce inseamna o crestere cu 83% fata de perioada similara din 2006.
BT Asigurari a fuzionat recent prin absorbtie cu subsidiarele sale BT Advice, BT Evolution, BT Strategy si BT Consulting, la care detinea 95% din capitalul social.
"Sunt companii care n-au avut nicio activitate operationala si pe care le-am folosit pentru plasamente", explica directorul BT Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO