Bănci și Asigurări

BT caută 6.000 de firme să le dea credite fără garanţii

Autor: Liviu Chiru

22.02.2011, 13:49 62

Banca Transilvania (BT), singura bancă de top cu capitalmajoritar privat românesc, şi-a planificat să vândă anul acesta6.000 de credite fără garanţii pentru firme mici şi mijlocii.

Banca a lansat astăzi oficial un nou credit "Rapid", prin carefirmele mici şi mijlocii pot obţine finanţări de până la 60.000 delei (circa 14.000 de euro), pe cel mult cinci ani, fără garanţii.Dobânda este de 12% pe an.

"Produsul este mai riscant, dar bazându-ne pe experienţa noastrăcredem că putem selecta clienţi buni", a spus Robert Rekkers,directorul general al Băncii Transilvania. El a precizat că prinacest produs speră să dea finanţări de 300 de milioane de lei înurmătoarele 12 luni.

În cazul în care firmele apelează la garanţia Fondului Naţionalpentru Garantarea Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), suma maximă urcăla 100.000 de lei, iar dobânda este de 11% pe an. La euro, dobândastandard este de 9,5% pe an, iar cu garanţia FNGCIMM scade la 8,5%pe an. Clientul trebuie în schimb să plătească un comision fonduluipentru garanţia furnizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO