Bănci și Asigurări

BT lanseaza creditul pentru IMM pe termen foarte scurt

16.12.2005, 17:32 17

Banca Transilvania a lansat ieri un nou credit din seria produselor dedicate micilor intreprinzatori, prin care ofera finantari pentru nevoi imediate de capital de lucru.

Creditul, cu un plafon maxim de 35.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro), trebuie rambursat in cursul lunii in care a fost contractat, caz in care banca nu percepe decat un comision de 1%. Banca urmeaza sa crediteze contul curent al clientului cu aceeasi suma in prima zi a lunii urmatoare, facilitatea fiind acordata pe o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire ulterioara pe inca un an. Acest comision este perceput la nivelul plafonului convenit cu clientul, suma fiind pusa la dispozitie integral, prin transfer in contul acestuia. Plafonul de creditare poate fi ajustat ulterior.

In cazul in care clientul nu ramburseaza integral creditul in ultima zi a lunii, banca percepe o dobanda de 2% la suma datorata pentru perioada respectiva. Comisionul de acordare se percepe la fiecare reinoire a creditului, adica o data la 6 luni. Astfel, costurile anualizate se ridica la 14% pe an pentru un client care ramburseaza lunar suma cuvenita, sau 26% pe an, daca prefera sa amane plata, mergand cu o dobanda de 2% lunar.

"Am dorit sa cream un produs al carui pret sa fie ajustabil, pe masura ce riscul creste. Daca clientul isi respecta angajamentele, este ieftin. Daca riscul creste, creditul se scumpeste", a declarat Ionut Patrahau, director general adjunct al Bancii Transilvania (BT).

Creditul este acordat fara garantii, banca cerand doar cesiunea pe contul curent al clientului. In ultima zi a lunii, cand imprumutul ajunge la scadenta, banca trage din contul acestuia suma pe care o are de incasat. La acordarea initiala a creditului banca percepe un comision de acordare de 1% din plafonul acceptat.

Pana acum banca a acordat peste 6.800 de credite pentru capital de lucru, in valoare de 107 mil. lei (29 mil. euro) si 1.460 de credite pentru investitii, in valoare de 51 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO