Bănci și Asigurări

Carpatica finanţează până la 90% din subvenţia pe suprafaţă pentru fermieri

Carpatica finanţează până la 90% din subvenţia pe suprafaţă pentru fermieri

Autor: Anelis Baciu

01.08.2012, 00:00 185

Carpatica, o bancă de talie redusă cu acţionariat local, a reluat creditarea agricultorilor care beneficiază de subvenţii în cadrul Schemei Unice de Plată, valoarea maximă a liniei de credit acordată pe baza convenţiei încheiate cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) fiind de 90% din cuantumul sumei ce urmează a fi încasată de la stat.

Valoarea maximă a creditului este în creştere cu 10 puncte procentuale faţă de anul trecut, când ponderea era de 80%. Facilitatea de finanţare are o maturitate maximă de până la 31 iunie 2013, data limită pentru încasarea ultimelor tranşe de către agricultori, prin intermediul agenţiei de plăţi.

Creditul se acordă în lei, iar garanţiile acceptate de bancă sunt ipoteca mobiliară asupra sumelor acordate de stat şi garanţia oferită de Fondul de Garantare a Creditului Rural care acoperă maxim 80% din valoarea finanţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24