Bănci și Asigurări

CEC ajunge la 100.000 de carduri vandute

CEC ajunge la 100.000 de carduri vandute

Cristian Tudorancea, vicepresedintele CEC care coordoneaza operatiunile cu carduri

17.10.2006, 18:50 26

CEC a emis aproximativ 100.000 de carduri de la inceputul anului, cand a demarat activitatea pe aceasta piata.
"Din total, 13.000 sunt carduri de credit. Sumele trase din plafoanele de credit se ridica la 30 de milioane de lei (8,5 mil. euro, n. red.)", a declarat Cristian Tudorancea, vicepresedintele CEC care coordoneaza operatiunile cu carduri.
Plafoanele de credit aprobate pentru cardurile emise totalizeaza aproximativ 48 de milioane de lei (13,7 milioane de euro). CEC este un late-commer pe piata cardurilor, care a ajuns deja la aproape 8,5 milioane de carduri. OTP Bank, care a intrat, de asemenea, pe piata cardurilor in primavara, a reusit sa emita ceva mai mult de 20.000 de carduri.
CEC a beneficiat de avantajul unei retele teritoriale foarte extinse, care se apropie de 1.400 de unitati. Ambele banci au venit pe piata cu oferte agresive, pentru a-si promova cardurile, in incercarea de a recupera teren. CEC ofera creditele pe card cu o perioada de gratie de 59 de zile si cere rambursarea lunara a cel putin 2,5% din creditul tras. Termenul pentru depunerea ofertelor finale imbunatatite in procesul de privatizare a bancii nu a fost inca stabilit. Comisia de privatizareva prezenta Guernului un memorandum care vizeaza forma finala a contractului de privatizare a bancii, fiind necesara clarificarea prevederii potrivit careia statul pastreaza o cota de 25% din actiunile CEC, respectiv modalitatile de conservare a participatiei, au declarat surse citate de agentia Mediafax. In cursa pentru CEC au ramas grupul maghiar OTP Bank si National Bank of Greece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO