Bănci și Asigurări

CEC alearga sa prinda din urma piata cardurilor

08.12.2005, 19:10 18

CEC, cea mai batrana institutie bancara, celebra pentru infrastructura invechita, intra pe piata cardurilor dupa o investitie de 3 mil. euro, atacand concurenta mai ales prin pret.

Cristian Tudorancea, vicepresedinte al bancii responsabil de proiect, afirma ca dobanda "standard" la descoperitul de cont aferent cardurilor de debit pentru persoane fizice este de 14%. De asemenea, comisionul de retragere a numerarului din reteaua proprie de bancomate este zero - cel putin pentru o perioada, iar PIN-ul poate fi schimbat de la orice ATM apartinand bancii. O alta facilitate va fi posibilitatea obtinerii unui extras de cont care sa contina ultimele sapte operatiuni efectuate cu cardul, de la orice ATM al CEC. Prin cardurile de debit emise sub sigla Visa, disponibilul din cont poate fi vizualizat si in retelele de ATM-uri ale altor banci, din tara sau din strainatate, care permit aceasta operatiune.

"Ca ultim jucator intrat pe piata cardurilor, trebuie sa dovedim calitatea serviciilor si sa iesim la achizitie de clienti", spune Cristian Tudorancea, unul din pionierii sistemului de carduri din Romania, cu o lunga experienta la Raiffeisen.

Tinta pentru prima jumatate a lui 2006 este emiterea a 120.000 de carduri.

Deocamdata, portofoliul este deschis cu un card de debit pentru persoane fizice, cu un overdraft care merge pana la nivelul a trei salarii (venituri libere de sarcini) si care este si cheia de acces la un cont curent, un card MasterCard Business pentru IMM-uri si persoane fizice autorizate, plus un card Visa Silver Business, pentru companiile mari.

In aprilie 2006 ar urma sa fie emise si primele carduri de credit. Odata cu lansarea cardurilor, CEC pune in functiune 137 de ATM-uri, din care 31 in Bucuresti, si 1.000 de POS-uri instalate la ghiseele bancii, din care 71 au fost montate in agentiile din capitala si din comunele limitrofe. Pentru anul viitor este bugetata extinderea retelei de ATM-uri cu inca 250-300 de aparate.

Tudorancea spune ca sistemul a fost pus pe picioare in cinci luni de la incheierea contractului cu furnizorul de soft - compania HP. Intentia bancii este de a construi pachete de produse care sa includa cardurile, acestea permitand accesul online la conturi. De asemenea, strategia vizeaza incheierea de parteneriate cu companii pentru plata salariilor pe card si acces pentru angajatii acestora la produse precum credite auto sau pentru case, ori produse de economisire.

Activele CEC se ridica in prezent la 1,43 miliarde de euro. Banca se afla in proces de privatizare, termenul final de depunere a ofertelor financiare fiind amanat pentru ianuarie, in asteptarea desemnarii castigatorului de la BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO