Bănci și Asigurări

CEC Bank acordă o finanţare de 4 mil. euro producătorului român Pet Star Holding, pentru susţinerea businessului, cu garanţia Exim Banca Românească

CEC Bank acordă o finanţare de 4 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

01.11.2023, 10:34 342

Pet Star Holding, unul dintre cei mai importanţi producători de preforme PET din România şi zona Balcanilor, ca volum de producţie şi varietate de formate, a contractat o finanţare de 4 mil. euro de la CEC Bank pentru susţinerea businessului. 

Fondurile au fost acordate cu garanţie EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

„Susţinem dezvoltarea capitalului privat în România şi considerăm că acesta trebuie să fie motorul economiei din punct de vedere al valorii adăugate şi al impactului pe piaţa muncii“, spune Laura Mihai, director, Direcţia Clienţi Mari la CEC Bank. 

Parteneriatul cu CEC Bank şi Exim Banca Românească a facilitat finanţarea activităţii curente a  Pet Star Holding ajutând astfel la derularea unei investiţii noi în Grupul Pet Star, care a presupus integrarea pe verticală a business-ului. Grupul a demarat în 2019 o investiţie de tip greenfield, în compania Pet Star Recycling, pentru producţia de granule rPET şi fulgi PET din reciclarea deşeurilor PET, folosind conceptul „bottle-to-bottle“, unde a investit deja 30 mil. euro. 

Pet Star Holding activează în piaţa locală de 23 de ani având ca obiect de activitate producţia de preforme PET. Compania a evoluat de la an la an, ajungând lider de piaţă la 9 ani de la înfiinţare, pe segmentul său de activitate.

În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite, care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate şi altele. Portofoliul de clienţi ai companiei include producători importanţi, precum: Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale - Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tuşnad.

„Pet Star Recycling are un rol complet de reciclator în fluxul Economiei Circulare fiind singurul reciclator din România capabil să trateze în aceeaşi fabrică, şi perfect integrat ca fluxuri de producţie, deşeul PET postconsum din ţară. (...). Prin noua investiţie putem susţine Pet Star Holding să reducă din cantitatea importată de granulă PET virgină (materie primă care nu se produce în România), asigurându-se astfel o independenţă de importuri, prin valorificarea unei resurse naţionale“, adaugă Mirela Drăgoi, CEO & Co-Founder, Pet Star Group (Pet Star Holding & Pet Star Recycling).

Compania face parte, împreună cu Pet Star Recycling, din Grupul Pet Star. Aceste companii au pus în funcţiune în anul 2021 o investiţie de circa 30 milioane de euro investiţie de tip greenfield pentru reciclare completă a sticlelor PET, pornind de la baloţi de deşeu sticle PET post-consum şi ajungând la granule PET reciclat. Investiţia a implicat dotarea cu tehnică de sortare şi tratare pentru reciclare de cel mai înalt nivel european, îndeplinindu-se astfel dezideratul Uniunii Europene de a obţine materiale reciclate de calitate şi puritate înaltă, astfel încât să poată substitui utilizarea materialelor virgine.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO