Bănci și Asigurări

CEC promite transferuri de bani cu 50% mai ieftine

24.02.2006, 21:10 41

CEC si compania americana cu nume romanesc Transfer Rapid LLC au lansat un serviciu destinat cetatenilor romani din strainatate care doresc sa transfere rapid bani in tara.

Implicat in acest proiect este si un fost ambasador al SUA la Bucuresti, James Rosapepe, care a venit in Romania pentru lansarea activitatilor firmei, fiind si invitat al BNR.

Banii vor putea fi ridicati de la aproximativ 550 de unitati CEC, din cele peste 1.400 existente. In 280 de unitati banii vor putea fi primiti si in euro sau dolari, la cererea destinatarului. Serviciul este functional incepand din 22 februarie 2006, in prima etapa fiind disponibil pentru comunitatile romanesti din SUA si urmand ca din luna iunie a acestui an sa devina operational si pentru Italia si Spania. Numarul total al agentilor ar urma sa ajunga la 6.000 pana la sfarsitul anului.

"Este vorba despre a oferi servicii accesibile din punctul de vedere al costurilor, pentru toate categoriile de clienti, de pe intreg cuprinsul tarii. Ne adresam sutelor de mii de romani care lucreaza in strainatate si doresc sa transfere bani in tara in conditii de siguranta si la costuri minime, cu aproximativ 50% mai reduse decat cele practicate de concurenta", a declarat presedintele CEC Eugen Radulescu.

Intr-o prima etapa, serviciul va fi disponibil pentru comunitatea romaneasca din Statele Unite, din luna iunie urmand sa devina operational si pentru Italia, Spania si Portugalia.

"Costurile reduse se datoreaza faptului ca serviciul este disponibil numai pentru trimiterile catre Romania. Statistic, circa 97% din totalul transferurilor de bani intra in Romania, diferenta fiind iesiri in afara tarii", a declarat directorul general al Transfer Rapid LLC, Cristian Croitoru.

El a mai spus ca obiectivul companiei este atingerea unei cote de piata de 50% la transferurile de bani din SUA catre Romania. In prezent, piata transferurilor este dominata de firmele Western Union si Money Gram, care au incheiate parteneriate cu mai multe banci de pe piata, un alt jucator fiind Posta Romana.

Transfer Rapid LLC a fost infiintata in 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO