Bănci și Asigurări

CEC va lua 10 mil. euro de la BERD

16.12.2005, 17:32 18

CEC a incheiat negocierile cu BERD pentru obtinerea unei facilitati de finantare in valoare de 10 milioane de euro, destinata acordarii de credite pentru intreprinderi mici si mijlocii.

Este prima linie de finantare externa la care are acces CEC si care ii va permite sa acorde si credite in valuta clientilor persoane juridice.

Negocierile au durat mai multe luni, BERD dorind sa se convinga ca CEC a depasit faza pierderilor din prima parte a anului, iar trecerea pe profit este suficient de solida. CEC intra astfel in clubul bancilor de pe piata locala care au beneficiat de credite de la BERD.

Cu banii institutiei financiare internationale, CEC poate profita de faptul ca are un plafon nefolosit de creditare in valuta pana la nivelul a de trei ori valoarea fondurilor proprii, spre deosebire de alte banci care au depasit-o semnificativ.

Printre proiectele CEC se mai numara lansarea unui credit rural si finalizarea proiectului de transferuri internationale de bani.

Recent, banca a intrat pe piata cardurilor printr-o investitie de 3 milioane de euro, mai intai cu instrumente de debit cu facilitate de descoperit de cont, iar din primavara si cu carduri de credit. De asemenea, a instalat 137 de bancomate, din care 31 in Bucuresti.

Activele CEC se ridica in prezent la 1,43 miliarde de euro. Banca se afla in proces de privatizare, termenul final de depunere a ofertelor financiare fiind amanat pentru ianuarie, in asteptarea desemnarii castigatorului de la BCR.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca procedurile vor fi accelerate la inceputul lunii viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO