Bănci și Asigurări

Cei mai mari asigurători şi-au îngroşat profiturile în 2015: primii trei au trecut de 100 mil. lei

Cei mai mari asigurători şi-au îngroşat profiturile...

Autor: Anelis Baciu

05.05.2016, 00:08 724

Cele mai mari companii de asigurări din piaţa locală au raportat anul trecut profituri în creştere faţă de 2014, ceea ce înseamnă că rezultatul financiar al pieţei de profil s-ar mai putea echilibra anul acesta, însă trecerea pe plus în 2016 este puţin probabilă.

Allianz-Ţiriac, cel mai ma­re asigurător după pri­me­le brute subscrise, con­duce şi în topul după pro­fit. Compania, al că­rei pachet de control este deţinut de nemţii de la Allianz, a obţinut anul tre­cut un profit operaţional de circa 70 mil. lei conform calculelor ZF.

„Rata profitului operaţional al Allianz-Ţiriac în total venituri din asi­gu­rări a ajuns la aproape 7% în 2015“, au precizat reprezentanţii asigurăto­ru­lui. La venituri din prime de peste 1 mld. lei, acest lucru înseamnă că profita­bilitatea s-a situat la circa 70 mil. lei.

Allianz-Ţiriac este de altfel com­pa­nia de asigurări cu cele mai bune rezul­tate financiare, asigurătorul rapor­tând profit constant. Anul trecut com­pania a obţinut un profit net de 55 mil. lei, însă două treimi din acesta s-au întors la acţionari sub formă de dividende. Allianz-Ţiriac este unul dintre puţinii asi­gu­rători locali care dau dividende, în con­­diţiile în care în ultimii ani piaţa a fost sufocată de pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO