Bănci și Asigurări

Cel mai mare asigurator sloven intra pe piata

01.10.2007, 18:08 23

Triglav, cea mai mare companie de asigurari din Slovenia, intentioneaza sa isi extinda activitatea in tarile Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania, a declarat directorul general al companiei, Andrej Kocic, citat de Bloomberg.
Obiectivul asiguratorului este sa ajunga lider al pietei in zona Balcanilor.
"Suntem foarte interesati de tarile vecine, Albania, Romania, Bulgaria si Ucraina. Este o etapa fireasca a expansiunii noastre", a afirmat Kocic.
Ritmul de crestere al pietei asigurarilor din Romania, de 30-40% pe an, a atras in ultimii ani multi jucatori importanti din regiune, cum ar fi austriecii de la Vienna Insurance Group sau Uniqa, cehii de la PPF Investments, grupul ungar OTP sau francezii de la Cardif. De asemenea, au anuntat ca vor intra anul viitor pe piata asigurarilor de viata germanii de la Ergo si grupul francez Societe Generale.
Triglav, care pratica asigurari generale, de viata si reasigurari, detine companii in Croatia, Bosnia-Hertegovina, Serbia si Muntenegru, dar si in Slovacia si Republica Ceha. Asiguratorul sloven a fost infiintat in urma cu 100 de ani. Grupul a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de peste 660 de milioane de euro, in crestere cu 7% fata de anul anterior, si un profit net de 30 de milioane de euro, in crestere cu 22%.
"Avem drept concurenti mari companii de asigurari europene, dar suntem in continuare lider in zona Europei de Sud-Est, cu o cota de piata de 22%", a declarat seful Triglav.
In regiunea balcanica, competitorii slovenilor sunt grupul german Allianz si italienii de la Assicurazioni Generali. Desi s-a speculat ca Triglav va incheia un parteneriat strategic cu Allianz, Kocic a negat aceste informatii.
"Avem capacitatea si experienta sa devenim cea mai mare companie de asigurari din regiune. Suntem interesati de formarea unui parteneriat strategic, dar acest lucru va fi decis de actionari", a adaugat directorul Triglav.
Piata locala a asigurarilor a depasit anul trecut 1,62 de miliarde de euro, iar in primul semestru al acestui an a trecut de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO