Bănci și Asigurări

Cererea mare de credite de retail aduce softuri specializate in gestiunea informatiilor

30.03.2005, 00:00 85


Fasma Romania, societate specializata in furnizarea de solutii financiare software, a lansat ieri oficial sistemul E-Check de management si evaluare a cererilor de credit.


Sistemul permite procesarea online a datelor privind cererile de credite, generand automat un scoring si un ranking pentru solicitant. De asemenea, sistemul permite revizuirea, listarea sau trimiterea prin e-mail a cererii de credit si a documentelor anexe, dar si vizualizarea istoriei activitatii utilizatorilor sistemului.


"Sistemul a fost lansat la sfarsitul anului trecut si a fost implementat pana acum in cadrul Eurolines Retail Systems. In prezent ne aflam in negocieri cu doua banci, care s-au aratat interesate de implementarea acestui sistem", a declarat Adrian Bacaianu, directorul Fasma Romania.


E-Check este un sitem accesibil pe web, care asigura managementul cererilor de credit prin integrarea circuitului informational aferent procesului de acordare a imprumutului. Practic, sistemul asigura circulatia in format electronic a datelor privind solicitantul de credit intre ofiterul care face vanzarea si ceilalti ofiteri implicati in evaluarea bonitatii financiare a clientului. Totodata, sistemul permite accesul la baze de date prin care se verifica conformitatea informatiilor transmise de client.


Sistemul, care se adreseaza in principal retailer-ilor, a fost implementat de asemenea de Altex si Germanos. Fasma ofera, de asemenea, sisteme de gestionare a creantelor - Credit System, CRM Creante, precum si a restantelor - Deloscores.


Fasma este o divizie a grupului Delos Capital Ltd., cu sediul in Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO