Bănci și Asigurări

Clienţii City Insurance, asigurător în faliment, pot primi despăgubiri de la FGA, de la finalul lunii noiembrie

Clienţii City Insurance, asigurător în faliment, pot...

Autor: Mircea Nica

29.09.2021, 00:05 1971

♦ Pentru daunele avizate de City Insurance, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF şi pentru care City Insurance nu a deschis dosar de daună, FGA deschide dosar, la solicitarea scrisă a petentului.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ar urma să înceapă de la finalul lunii noiembrie plata despăgubirilor, din dispo­nibilităţile sale, pentru clienţii City Insurance, asigurător în procedură de faliment, potrivit informaţiilor din ghidul pentru consumatori publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Decizia ASF privind retragerea autoriza­ţiei de funcţionare, constatarea insolvenţei şi cere­rea de deschidere a procedurii de faliment îm­potriva City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 27 septembrie 2021. Datorită modificărilor legislative recente, care au fost aprobate de guvern, FGA va putea înce­pe plata despăgubirilor din disponi­bili­tă­ţile sale în termen de 60 de zile de la data pu­bli­cării în Monitorul Oficial a deciziei ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO