Bănci și Asigurări

Clienţii Raiffeisen au dat în plată credite în franci elveţieni de 10 mil. euro

Clienţii Raiffeisen au dat în plată credite în franci...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2016, 00:04 728

Portofoliul de credite în franci elveţieni al Raiffeisen Bank, a patra bancă locală după active, s-a redus cu 23%, echivalentul a 77 milioane de euro, de la începutul anului, ca urmare a restructurărilor efectuate şi a conver­si­ilor cu discount, potrivit unui raport publicat de grupul Raiffeisen Interna­tional la Viena. 

Aproximativ 13% din valoarea cu care s-a redus por­to­foliul creditelor în franci elveţieni, echivalentul a 10 milioane de euro, co­respunde cre­di­telor ipotecare pe care clienţii le-au dat în plată. 

În aceste con­diţii, Raiffeisen mai avea în bilanţ cre­dite în franci elve­ţieni în valoare de echi­valentul a 249 mil. euro. Creditele în monedă elve­ţiană acordate în Ro­mânia repre­zin­tă puţin peste 5% din totalul stocului de împrumuturi la nivel de grup, care totalizau 4,7 mld. euro la finalul lunii septembrie a acestui an. Spre compa­ra­ţie, la finalul lunii martie 2016 creditele în franci reprezentau 9% din totalul sto­cului de credite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO