Bănci și Asigurări

Coface, asigurari de 600.000 de euro in sase luni

31.10.2007, 19:04 25

Societatea de asigurari a grupului francez Coface a inregistrat in primele sase luni de activitate afaceri de 600.000 de euro din asigurari de credite comerciale, estimarea pentru tot anul fiind de 800.000 de euro.
Coface si-a inceput operatiunile pe piata locala la sfarsitul lunii aprilie si pana acum a incheiat contracte de asigurare cu 17 companii, avand cifre de afaceri cuprinse intre un milion si 100 mil. euro. La sfarsitul lunii septembrie, expunerea companiei la risc era de 100 mil. euro.
Asigurarile de credite comerciale protejeaza cifra de afaceri a companiilor care le incheie, acoperind riscul neincasarii creantelor de la clienti. Prima pentru o astfel de polita variaza intre 0,3% si 0,8% din suma asigurata, deci pentru o suma de 10 mil. euro prima este de 30.000 - 80.000 de euro.
"Piata asigurarilor de credit din Romania este inca in formare. Actioneaza un numar limitat de asiguratori, iar companiile nu sunt intotdeauna constiente de existenta acestui produs pe piata si nici nu realizeaza care sunt beneficiile si avantajele pe care le au prin achizitia unei astfel de acoperiri. Valoarea pietei de asigurari de credite la finalul acestui an ar putea fi de 2-2,5 milioane de euro", afirma Cristian Ionescu, directorul general al Coface.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO