Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări se aşteaptă ca inundaţiile şi cutremurele recente să aibă impact redus asupra vânzărilor de poliţe de locuinţe

Companiile de asigurări se aşteaptă ca inundaţiile...

Autor: Anelis Baciu

10.10.2013, 00:06 150
Companiile de asigurări sunt sceptice cu privire la accelerarea vânzărilor de poliţe de asigurare a locuinţelor după inundaţiile recente şi seria de seisme din judeţul Galaţi, precum şi cutremurul cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter de la sfârşitul săptămânii trecute. Numai jumătate din casele şi apartamentele românilor sunt asigurate în prezent.
 
„Impactul în creş­te­rea numărului de clienţi va fi destul de redus, întrucât cutremurele recente nu au provocat daune semnificative, raportat la cele produse de cutremurul din 1977. Nu am con­statat o creştere a nu­mărului de clienţi ca urmare a recentelor evenimente naturale, atât cutremure, cât şi inundaţii“, a afirmat Adrian Marin, CEO al Generali.
 
Compania are în prezent un portofoliu de peste 170.000 de locuinţe asigurate, cu o valoare totală a primelor brute subscrise din aceste contracte de circa 50 milioane de lei (11 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro