Bănci și Asigurări

Corectia continua, euro urca spre 3,26 lei

Corectia continua, euro urca spre 3,26 lei

Click pentru imaginea marita

17.08.2007, 19:38 15

Cotatiile au urcat pe piata de la Bucuresti la 3,26 lei pentru un euro spre sfarsitul sedintei de tranzactionare de ieri, dupa ce aversiunea fata de activele riscante a investitorilor a crescut.
"Ordinele de cumparare au provenit in general de la clientii straini, care au continuat sa isi inchida pozitiile pe pietele emergente. Volumele tranzactionate au fost semnificative", a comentat un dealer.
Euro a inceput ziua la Bucuresti la 3,23 lei, peste nivelul inchiderii din ziua precedenta, dupa ce peste noapte bursele americane s-au prabusit din nou. Majoritatea monedelor de pe pietele emergente au fost lovite ieri de un nou val de cumparari de valuta operat de jucatorii speculativi care si-au inchis pozitiile.
Pe piata locala euro a crescut aproape neintrerupt, ajungand ieri seara la 3,2520/3,2575 lei.
Desi saptamana trecuta analistii bancilor locale considerau ca este putin probabil, desi nu imposibil, ca euro sa urce la 3,3 lei, acest nivel pare acum foarte aproape.
Dealerii ezita acum sa mai dea estimari privind evolutia cursului, in conditiile in care directia cursului este determinata aproape exclusiv de ce se intampla pe pietele straine.
Si forintul maghiar a pierdut ieri teren semnificativ, cotatiile urcand la 261 de forinti pentru un euro. Numai de la inceputul acestei saptamani forintul a pierdut aproape 4% in fata euro. Leul a pierdut in acest timp circa 2% in fata euro.
Pietele financiare internationale au ramas agitate, iar toti ochii sunt atintiti asupra economiei americane. Desi analistii si chiar bancherii centrali din Europa, Statele Unite si mai multe state asiatice au injectat lichiditati si au dat incurajari pentru calmarea pietelor, investitorii raman tensionati, in conditiile in care criza finantarilor ipotecare din Statele Unite continua sa produca efecte. Pe piata monetara locala cererea si oferta de lei au fost echilibrate, dobanzile la plasamentele pe termen foarte scurt osciland in jurul nivelului de 6% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO