Bănci și Asigurări

Credit Europe incearca sa-si fidelizeze prin carduri premium cei 100 de clienti de private banking

28.10.2009, 23:15 44

Turcii de la Credit Europe vin cu carduri premium, din gama"Platinum" si servicii de tranzactionare la bursa pentru a-sifideliza clientii de private banking.

"Avem 100 de clienti pe partea de private wealth management. Pesume suntem peste plan, pentru ca in general perioadele de crizasunt favorabile acestui business, oamenii preferand sa stea pecash", spune Paul Prodan, vicepresedinte al Credit Europe Bankresponsabil de pietele financiare.

El nu a precizat insa volumul averilor aflate sub administrare.Credit Europe a lansat serviciile de private wealth management inprimavara lui 2007, pentru care cauta clienti cu averi lichide decel putin 100.000 de euro. Banca a deschis si o unitate dedicataacestei categorii de clientela, intr-o locatie discreta in piataDorobanti din Capitala.

"Trebuie sa ne diferentiem de concurenta si nu putem face astadecat prin produse", puncteaza Prodan. Concurenta pe piata localade servicii de private banking este puternica, majoritateajucatorilor de top avand astfel de divizii specializate. In plus,clientii cu averi importante sunt targetati si de marile bancielvetiene precum UBS sau CFSB, care vin in baza pasaportuluieuropean.

Credit Europe va oferi cardul de credit "Platinum" clientilor cuun venit lunar de cel putin 10.000 de lei. Potrivit oficialilorbancii, cei 50 de clienti care au cumparat deja un astfel de cardau venituri cu mult peste pragul minim, fiind selectati tocmai dinclientela VIP a bancii.

"Ne dorim ca acest card sa fie un produs prin care sa atragem siclienti noi, care sa isi mute ulterior conturile la noi", spuneOmer Tetik, prim-vicepresedinte al bancii. Cardul, emis sub sigleleVisa sau MasterCard, ofera un pachet de beneficii nefinanciareprecum acces la saloane VIP pe 500 de aeroporturi din lume,servicii de consultanta, dar si asigurari complexe pentru calatoriiin strainatate sau discounturi si servicii speciale la hoteluri sirestaurante de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO