Bănci și Asigurări

Credit in valuta pentru masini la mana a doua

18.05.2004, 00:00 29



Banca Comerciala Romana cauta sa extinda segmentul clientilor potentiali care pot obtine un credit pentru cumpararea unei masini la mana a doua. Iar cum piata prefera creditul in valuta mai ales pentru scadentele scurte, banca si-a completat oferta cu creditul in valuta pentru achizitionarea autoturismelor rulate, destinat persoanelor fizice, dupa ce a lansat recent varianta in valuta a creditului pentru nevoi personale.



Accesibilitatea creditului pentru masini la mana a doua este larga, in conditiile in care solicitantul trebuie sa aiba un venit minim de 2.500.000 lei, iar in cazul in care capacitatea de rambursare se stabileste luand in calcul veniturile familiei, acestea trebuie sa fie de minim 4.000.000 lei.



Rata totala lunara de rambursat nu poate depasi 30% din veniturile totale lunare certe, realizate de solicitant si membrii familiei acestuia.



Creditul pentru achizitionarea de autoturisme rulate in valuta se acorda pe o perioada de pana la 5 ani. Suma maxima ce poate fi imprumutata de la banca se ridica la 12.000 de euro sau echivalentul in dolari, iar avansul este de minim 25%. BCR practica in acest moment o dobanda de 11,1% pentru creditele acordate pe termen scurt, respectiv de 12,6% pe termen mediu. Pentru acest tip de credit, banca nu solicita garanti.



Beneficiarul acestui tip de credit trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania si sa realizeze venituri lunare totale certe pe perioada nedeterminata. De asemenea, pot beneficia de acest tip de credit si salariatii cu contract de munca pe perioada determinata, cu conditia ca termenul de creditare sa se incadreze tn perioada valabilitatii contractului de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO