Bănci și Asigurări

Credit pentru start-up de la Banca Transilvania

16.09.2005, 19:12 38

Banca Transilvania a lansat ieri inca un produs destinat intreprinderilor mici si mijlocii - creditul Start Up, prin care ofera finantari pentru demararea unei afaceri.

Pentru a obtine un astfel de credit, in valoare de pana la 35.000 de lei (aproape 10.000 de euro) solicitantul trebuie sa vina cu un aport propriu de 25% din valoarea creditului si doi giranti. Banca accepta garantarea bunurilor cu ipoteca asupra bunurilor achizitionate.

In cazul in care solicitantul doreste sa obtina o suma mai mare de 10.000 de lei, este necesar sa aduca si o garantie ipotecara. In acest caz, suma maxima imprumutata este de 85.000 de lei noi (aproximativ 24.000 de euro).

Dobanda este de 19,5% pe an, creditul fiind disponibil numai in lei. Imprumutul poate fi rambursat in maximum cinci ani, iar banca ofera o perioada de gratie de pana la 6 luni.

"Banca Transilvania va lansa ritmic produse inovative care sa sprijine intreprinderile mici si mijlocii. Creditul Start Up are si o latura de consultanta, pe care banca o ofera gratuit", a spus Robert Rekkers, presedintele Bancii Transilvania.

Creditul Start Up se inscrie in gama de produse destinate finantarii IMM-urilor, in cadrul careia banca mai ofera imprumuturi cu acordare rapida pentru nevoile de investitii sau de capital de lucru - Credit 1 ora.

"De la lansarea in urma cu trei luni a pachetului "Credit 1 ora" am acordat finantari pentru 5.000 de clienti, tot atatea cat acordaseram de la inceputul activitatii", a declarat Ionut Patrahau, director general al bancii. In prezent, BT crediteaza 10.000 de firme, iar portofoliul total de clienti pe acest segment este de 90.000.

Tot ieri BT a semnat un acord cu International Financial Corporation (divizia de investitii a Bancii Mondiale), prin care institutia internationala a achizitionat obligatiuni in valoare de 20 de milioane de dolari (16,2 mil. euro), in cadrul unei emisiuni a bancii in valoare de 25 mil. dolari (20 mil. euro). Cumparatorul are optiunea de a transforma obligatiunile in actiuni ordinare.

"Tranzactia va intari capitalizarea bancii si deschide drumul pentru alte banci care doresc sa apeleze la piata de capital pentru lansarea de obligatiuni, permitand dezvoltarea pietei de capital din Romania", a declarat Jyrki Koskelo, directorul diviziei pentru piete financiare internationale al IFC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO