Bănci și Asigurări

Credite mai ieftine la CEC

23.10.2003, 00:00 12

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a micsorat incepand de ieri dobanda la unele credite destinate persoanelor juridice.
Astfel, la creditele pentru investitii in echipamente realizate de administratiile publice locale dobanda va fi redusa cu un procent, pana la 25%. In acelasi timp, CEC va micsora cu doua procente - la 26% - dobanda pentru creditele subventionate, derulate prin programul SAPARD, destinate producatorilor agricoli.De asemenea, agentii economici care doresc sa investeasca in achizitia de echipamente pot lua imprumuturi de la CEC la o dobanda de 26%, in scadere cu 2%.La celelalte credite oferite de Casa de Economii si Consemnatiuni dobanda ramane neschimbata.Tot de ieri, CEC a modificat si dobanzi la depozite, majorand cu doua puncte procentuale dobanda la depozitele cu scadenta la o luna constituite de persoanele fizice, respectiv cu un procent pentru depunerile pe termen de trei luni. Astfel, dobanda pentru depozitele cu maturitatea la o luna va urca pana la 15%, in vreme ce in cazul depozitelor cu rata fixa a dobanzii, pe termen de 30 de zile, este prevazuta o rata a dobanzii de 14%. Pentru certificatele si depozitele in lei pe termen de trei luni, dobanda va ajunge la 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO