Bănci și Asigurări

Cum repornim economia - Garanti Bank accepta TVA nerambursata pentru garantarea creditelor

23.06.2009, 16:36 18

IMM-urile care au de obtinut rambursari de TVA de la stat pot folosi aceste creante alaturi de o garantie suplimentara pentru a obtine credite de la Garanti Bank.

Banca accepta ca garantii din partea firmelor mici si mijlocii si creante sub forma de facturi, bilete la ordin, precum si contracte care urmeaza a fi duse la indeplinire si din care rezulta clar suma care urmeaza a fi incasata pe o perioada determinata, evaluarea fiind facuta de la caz la caz si in functie de relatia contractuala in cauza.
De asemenea, IMM-urile pot folosi garantii emise de Fondul National de Garantare a Creditelor sau de Eximbank.
Din cauza dificultatilor de evaluare a garantiilor materiale, precum si a blocajului financiar in crestere, bancile incep sa relaxeze structura garantiilor solicitate.
Pentru deblocarea fluxurilor financiare ale companiilor, Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank, a propus ca Finantele sa creeze un instrument de standardizare a datoriilor pe care le au fata de contribuabilii persoane juridice, astfel incat acestea sa poata fi scontate de catre banci, iar firmele sa obtina mai repede lichiditatile de care au mare nevoie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO