Bănci și Asigurări

Dan Sandu a plecat de la Citibank dupa 11 ani

Dan Sandu a plecat de la Citibank dupa 11 ani

Dan Sandu spune ca urmeaza sa decida in ce banca va lucra mai departe dupa doua saptamani de vacanta

25.09.2006, 18:34 716

Dan Sandu, 38 de ani, a hotarat sa renunte la pozitia de director general adjunct (vicepresedinte) al Citibank Romania. Sandu a lucrat pentru filiala locala a gigantului financiar american inca de la infiintare, la inceputul lui 1996, venind de la BNR.
"Dupa 11 ani in care am fost indentificat complet cu Citibank Romania incat ajunsesem aproape ca o parte din mobilier, m-am hotarat sa fac si altceva, fara niciun motiv de suparare", a declarat pentru ZF Dan Sandu.
El nu va parasi insa industria bancara: "Am doua variante pe care le iau in calcul si ramane sa decid care oferta mi se potriveste mai bine", a spus Sandu.
Piata resurselor umane in domeniu este cat se poate de animata, mai ales de la inceputul acestui an, pe fondul miscarilor provocate de fuziunea dintre HVB si Banca Tiriac, dar si ca urmare a intrarii unor noi jucatori, precum grecii de la ATE Bank, a proiectelor pregatite de banci ca Millennium sau a posibilelor schimbari pe care austriecii de la Erste le-ar putea opera in echipa de management a BCR.
La capatul a 11 ani, proiectul de care Sandu se simte cel mai apropiat este infiintarea diviziei de commercial banking, concentrata pe firmele mici si mijlocii. A pornit la nivel de pilot in 2003, iar in 2005 a ajuns la structura dorita. "Acum se afla in faza de maturitate", afirma Dan Sandu.
"Dupa 11 ani definiti de numeroase realizari alaturi de Citibank Romania, Dan Sandu a decis sa dea curs unor noi provocari in afara grupului. Suntem convinsi ca vom fi mandri si de viitoarele sale succese, Dan formandu-se ca parte a echipei Citigroup recunoscute pentru calitatea profesionistilor sai. O echipa pe care Citigroup o va dezvolta si in viitor si alaturi de care va continua sa creasca pe aceasta piata", a declarat pentru ZF Shahmir Khaliq, presedintele Citibank Romania, preocupat sa reafirme interesul grupului american pentru piata locala, dincolo de schimbarile care au loc la nivelul resurelor umane.
De altfel, Citibank se grabeste sa-i gaseasca un succesor lui Sandu, astfel incat proiectele de extindere pe zona sa responsabilitate sa nu fie intarziate. Deocamdata, interimatul este asigurat de adjunctul lui Dan Sandu, Marius Pletea, sub supervizarea directa a lui Khaliq. Recent, la nivelul managementului Citibank Romania a avut loc o alta miscare: Victor Andrei, un alt veteran al bancii, a renuntat la pozitia de director al Trezoreriei. Khaliq spune ca Victor Andrei este in continuare membru in Consiliul de Administratie si director general adjunct al Citibank Romania. De asemenea, il consiliaza pe seful bancii in probleme de trezorerie si subiecte legate de BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO