Bănci și Asigurări

Dan Sandu preia conducerea Romexterra dupa plecarea lui Adrian Radu

Dan Sandu preia conducerea Romexterra dupa plecarea lui Adrian Radu
28.02.2010, 23:00 305

Adrian Radu, 44 de ani, va parasi in martie, odata cu incheiereaactualului mandat, conducerea MKB Romexterra, o banca de taliemica, detinuta de grupul german Bayern LB, iar postul de CEO va fipreluat de Dan Sandu, in prezent vicepresedinte executiv.

Radu se afla la conducerea bancii din 2004, inainte ca aceastasa fie preluata de banca maghiara MKB Bank, o subsidiara a grupuluiBayern LB, in anul 2006. El era ultimul manager ramas din vecheaechipa de conducere a bancii. "Adrian Radu a coordonat procesul detranzitie a bancii, dupa achizitia din octombrie 2006 a pachetuluimajoritar de catre MKB Bank", au declarat reprezentantii MKBRomexterra.

Dan Sandu, 41 de ani, a fost cooptat in echipa de conducere aMKB Romexterra in toamna anului trecut, venind de pe postul dedirector general adjunct al Millennium Bank, subsidiara locala acelui mai mare grup financiar portughez, care si-a inceputoperatiunile in 2007. Inainte de Millennium, Sandu a lucrat timp de11 ani la Citibank Romania, ultima pozitie detinuta fiind cea devicepresedinte. Tot in toamna trecuta a fost numit pe postul devicepresedinte al MKB Romexterra si Florian Kubinschi, 48 de ani,care detinuse pana atunci functia de membru in Consiliul deAdministratie al UniCredit Tiriac Bank.

MKB Romexterra trece in prezent printr-un proces derestructurare, prin care actionarii si-au propus sa curete bilantulde creditele neperformante, urmand ca banca sa se concentreze inviitor pe zona clientilor individuali si a firmelor mici simijlocii.

Banca se pregateste astfel de al treilea an consecutiv cupierderi, in conditiile in care scoaterea din bilant a creditelorneperformante va fi realizata prin vanzarea lor catre entitatispecializate, la o valoare sub cea contabila, ceea ce inseamnaasumarea unei pierderi. In 2009 si 2008 banca a inregistratpierderi din cauza cheltuielilor cu provizioanele pe fondulcresterii creditelor neperformante. Anul acesta banca urmeaza satreaca printr-un proces de rebranding, urmand sa preia, cel maiprobabil, numele MKB Romania.

In noua strategie banca isi va concentra prezenta teritoriala inorasele mari, unde exista un potential mai mare pe segmenteletintite. MKB Romexterra se concentreaza pe zona de retail, sianume, clientii cu venituri medii si ridicate si firmele mici simijlocii. Din 2010 banca intentioneaza sa renunte la finantareasegmentului de corporatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO