Bănci și Asigurări

De ce a apărut inflaţia? Ce spune directorul ING Bank responsabil de creditarea companiilor mari

 De ce a apărut inflaţia? Ce spune directorul ING Bank...

Autor: Roxana Rosu

31.07.2022, 07:31 1392

România şi alte ţări se confruntă acum cu inflaţie pentru că în pandemie s-a întrerupt economia dar, în acelaşi timp, nu s-au creat capacităţi de producţie noi, spune Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking, ING Romania.

”După ce am scăpat din pandemie, lumea a început să cheltuie din nou şi a fost o presiune a cererii foarte mare, pentru o ofertă care este încă gripată. Nu doar blocată în anumite puncte, ci este o lipsă de ofertă pe anumite zone”.

În opinia lui, economia va stagna în a doua parte a anului, după creşterile din S1.

”Există expectativă, mai ales pe zona de investiţii. Este o decelerare foarte inegal distribuită pe sectoare. A fost cerere mare pe bunuri de folosinţă îndelungată, acum a scăzut şi vedem o creştere pe servicii. Aceste creşteri sunt inegal distribuite în economie, în diferite momente”.  

 Managerul ING Bank nu vede o problemă pe zona de finanţare şi nici nu crede că firmele mari vor avea probleme la modul general, ci doar punctual.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO