Bănci și Asigurări

Deutsche Bank a oprit angajările în toate diviziile băncii

Deutsche Bank a oprit angajările în toate diviziile...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2016, 15:57 283

Într-un mesaj către şefii de divizii, creditorul din Frankfurt a spus că angajările vor fi sistate imediat, măsura fiind implementată la nivelul întregului grup.

Cryan, în vârstă de 55 de ani, încearcă să oprească prăbuşirea acţiunilor băncii, după ce compania a pierdut aproape jumătate din valoarea de piaţă de la începutul anului, în condiţiile îngrijorărilor legate de costurile legale.

Compania a fost pusă în dificulutate după amenda record primită în SUA, de 14 miliarde de dolari. Deşi acţiunile băncii au crescut pe baza speculaţiilor că un acord ar fi fost încheiat între bancă şi justiţia din SUA pentru o sumă aproape de jumătate din valoarea amenzii, vestea că şeful băncii nu a avut succes în cadrul negocierilor a dus la revenirea pe scădere.

Cryan a suspendat plata dividendelor, acordarea bonusurilor pentru executivii de top şi a tăiat activele riscante, în timp ce a eliminat şi aproximativ 9.000 de job-uri.

Acţiunile băncii au scăzut cu 2,5% , la 12,04 euro în Frankfurt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO