Bănci și Asigurări

Doi directori din pensii, sanctionati de CSSPP cu 5.000 de lei

12.03.2009, 15:55 80

Directorul financiar al Allianz-Tiriac Pensii si directorul de investitii al Prima Pensie au fost sanctionati de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) cu amenzi in valoare totala de 5.000 de lei, a anuntat institutia.

Mioara Maruster, directorul financiar al Allianz-Tiriac Pensii, a doua companie de pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), cu peste un milion de clienti, a primit o amenda de 3.000 de lei din cauza deficientelor in raportarile contabile catre CSSPP, potrivit comisiei. A fost sanctionat cu avertisment scris si directorul general Crinu Andanut.
"Niciuna dintre micile erori sau nereguli operationale sau de procedura observate de CSSPP nu este de natura sa afecteze cele mai bune interese ale participantilor fondurilor de pensii private pe care le administram", a declarat Andanut.
Comisia l-a amendat cu 2.000 de lei si pe directorul de investitii al Prima Pensie, administratorul unuia dintre cele mai mici fonduri de pensii obligatorii de pe piata, cu circa 17.000 de clienti. Amenda a fost data pentru "nerespectarea de catre societate a limitelor investitionale prevazute de lege si asumate prin prospectul schemei de pensii private, precum si pentru nerespectarea obligatiilor de raportare si transparenta", potrivit Comisiei.
"Depasirile de limita pentru conturi si depozite sunt datorate intrarii contributiilor lunare si faptului ca am fost fortati sa asteptam licitatiile Ministerului de Finante pentru a putea achizitiona titluri de stat, in conformitate cu politica de investitii a fondului, cu scadenta indepartata (3-5 ani), mai apropiata de orizontul de investire al fondului. Suma cu care a fost depasita limita a fost destinata achizitionarii acestor titlurilor de stat", au declarat oficialii Prima Pensie. A fost sanctionat cu avertisment scris si presedintele Prima Pensie Damjan Mencej.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO