Bănci și Asigurări

Dolarul a atins minimul ultimelor trei luni, iar randamentele titlurilor de Trezorerie americane au scăzut, investitorii devenind tot mai încrezători că Rezerva Federală a SUA va începe să reducă ratele dobânzilor până la jumătatea anului

Dolarul a atins minimul ultimelor trei luni, iar...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2023, 12:01 338
Marţi, dolarul a atins minimul ultimelor trei luni, iar randamentele titlurilor de Trezorerie americane au scăzut, investitorii devenind tot mai încrezători că Rezerva Federală a SUA va începe să reducă ratele dobânzilor până la jumătatea anului 2024.
 
Moneda americană a scăzut cu 0,5% în raport cu un coş de şase monede similare şi s-a tranzacţionat la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii august.
 
Scăderea s-a accelerat după ce Christopher Waller, unul dintre cei mai aprigi factori de decizie politică ai Fed, a semnalat că este puţin probabil ca ratele dobânzilor să crească în continuare şi că ar putea fi reduse dacă inflaţia va continua să încetinească.
 
"Sunt din ce în ce mai încrezător că politica este în prezent bine poziţionată pentru a încetini economia şi a readuce inflaţia la [ţinta Fed de] 2%", a declarat Waller pentru think-tank-ul American Enterprise Institute.
 
"Dacă vedem că dezinflaţia continuă încă câteva luni - nu ştiu cât timp ar putea fi, trei luni, patru luni, cinci luni... ... atunci aţi putea începe să reduceţi rata dobânzii de politică monetară doar pentru că inflaţia este mai mică."
 
El a adăugat: "Pur şi simplu nu există niciun motiv pentru a spune că aţi menţine [ratele] foarte ridicate şi că inflaţia a revenit la ţintă, de exemplu."
 
Luna trecută, inflaţia a scăzut mai mult decât se aştepta, ajungând la 3,2%, comparativ cu un vârf de 9,1% în iunie anul trecut.
 
Preşedintele Fed, Jay Powell, a declarat luna aceasta că banca centrală nu se gândeşte "deloc" la reduceri de rate "acum".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO