Bănci și Asigurări

Dorin Badea: Activitatea mea în legătură cu proiectul BRCI s-a încheiat

Dorin Badea: Activitatea mea în legătură cu proiectul...

Autor: Razvan Voican

09.04.2014, 17:07 1567

Dorin Badea, fost vicepreşedinte pe trezorerie, pieţe de capital şi private banking al nou-înfiinţatei Bănci Române de Credite şi Investiţii (BRCI), şi-a încheiat contractul pe 31 martie, cu acordul părţilor.

Dorin Badea a plecat din funcţia de vicepreşedinte al BRCI după două luni de la lansarea noii bănci

“Îmi pare bine că mi-am adus contribuţia la preluarea ATE Bank şi demararea construcţiei BRCI. Cred că în activitatea bancară există trei elemente esenţiale pentru a avea succes: strategie, oameni şi capital. Proiectul BRCI poate deveni foarte important în piaţa bancară cu condiţia continuării implementării consecvente a strategiei de afaceri, atragerii şi păstrării unei echipe profesioniste şi capitalizării corespunzătoare”, afirmă fostul oficial al BRCI.
Surse de pe piaţă afirmă că una dintre poziţiile pe care le vizează după plecarea de la banca omului de afaceri Dorinel Umbrărescu este cea de director al trezoreriei băncii de stat EximBank. Funcţia este încă liberă după ce Nicolae Albu, desemnat în toamna lui 2013 să o ocupe, a abadonat brusc procesul de autorizare la BNR şi a fost trecut pe o poziţie de consilier al preşedintelui Traian Halalai. Până acum nu a fost semnat însă niciun contract.

Alte opţiuni ar fi în zona de asset management/private equity, dar şi în cea antreprenorială cu care cocheta de mai mult timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO