Bănci și Asigurări

EFG Eurobank Leasing: finantarea imobiliara va fi produs de baza

EFG Eurobank Leasing: finantarea imobiliara va fi produs de baza

Sorin Manolescu, director general al EFG Eurobank Leasing: Ne propunem pentru 2007 sa dublam productia de anul trecut. Vom continua promovarea leasingului imobiliar care vrem sa devina un produs de baza al companiei.

06.06.2007, 15:23 122

EFG Eurobank Leasing, institutie financiara nebancara detinuta de grupul financiar elen EFG, a finantat pe primele patru luni ale acestui an bunuri in valoare de 48 mil. euro, cu 152% mai mult decat in aceeasi perioada din 2006.
"Cresterea se explica atat prin strategia de dezvoltare adoptata, cat si prin spiritul proactiv si produsele inovative. Asfel, EFG s-a orientat inca de la inceput pe segmentul de clientela de companii medii si mari, ajungand la ora actuala la un portofoliu de 700 de clienti, din care peste jumatate sunt companii cu cifre de afaceri mai mari de 3 milioane de euro", a declarat pentru ZF Sorin Manolescu, director general al EFG Eurobank Leasing.
Un alt element care a contribuit la cresterea companiei peste ritmul pietei, de 32% estimat pentru anul acesta, a fost orientarea catre sectoarele cu potential ridicat de dezvoltare cum ar fi cel industrial, al constructiilor si imobiliar.
"Cu toate acestea, activele finantate sunt din cele mai diverse, incepand de la vehicule de toate tipurile pana la echipamente industriale, de constructii, medicale, hi-tech si multe altele", a adaugat Manolescu.
Din totalul activelor finantate de EFG Eurobank Leasing, o pondere de 57% a fost reprezentata de segmentul vehiculelor (din care peste 62% sunt vehicule comerciale sau utilizate in constructii), 28% de echipamente, iar 15% de leasingul imobiliar.
"Cresterile cele mai semnificative au fost inregistrate pe sectorul de echipamente si imobiliar, ca urmare a colaborarii cu importatori de renume prezenti pe piata din Romania, precum si a lansarii unui produs imobiliar cu durata de finantare de pana la 20 de ani, unic pe piata locala", a explicat Manolescu.
Evolutia EFG Eurobank Leasing urmeaza tendinta generala a pietei de orientare spre leasing de echipamente si imobiliar in defavoarea celui auto. Astfel, finantarile pentru achizitia de autovehicule au atras anul trecut 75% din valoarea totala a activelor pietei (2,35 miliarde euro), in timp ce leasingul pentru echipamentele industriale a reprezentat 20% (625 milioane de euro).
Leasingul imobiliar si-a dublat ponderea in totalul pietei de leasing de la 2,4% in 2005 la 5% in 2006, in conditiile in care piata leasingului a crescut anul trecut cu 62% pana la 3,26 miliarde de euro.
"Ne propunem pentru 2007 sa dublam productia de anul trecut, respectiv sa ajungem la bunuri finantate in valoare de 150 milioane de euro. Vom continua promovarea leasingului imobiliar care vrem sa devina un produs de baza al companiei", a afirmat Manolescu.
EFG Eurobank Leasing nu este singura companie locala care a decis sa se concentreze pe leasing imobiliar in acest an.
Alti jucatori de pe piata leasingului care abordeaza aceeasi strategie sunt UniCredit Leasing Corporation (rezultata din fuziunea UniCredit Leasing cu HVB Leasing), BCR Leasing, Raiffeisen Leasing, Credit Europe Leasing sau Piraeus Leasing. La nivelul prezentei in teritoriu, EFG Eurobank Leasing intentioneaza sa se extinda de la 4 reprezentanti regionali la 7 pana la sfarsitul acestui an. "Lansarea unui produs de retail este inca unul din obiectivele din acest an pentru care am facut deja primele demersuri", a mai spus Manolescu. Compania EFG Eurobank Leasing face parte din acelasi grup financiar cu Bancpost, ambele institutii financiare fiind controlate de grecii de la EFG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO