Bănci și Asigurări

Egnatia finanteaza blocuri de 9 mil. euro in Oradea

27.08.2007, 17:19 19

Egnatia Bank va finanta dezvoltarea unui proiect rezidential care va cuprinde opt blocuri, in Oradea.
Valoarea totala a proiectului, care la finalizare va cuprinde 250 de apartamente si spatii comerciale desfasurate pe 19.000 de metri patrati, este de 9 mil. euro. Finantarea proiectului este esalonata pe trei faze.
"In prima faza am finantat integral construirea a doua blocuri, cu un credit de 2,3 milioane de euro", a spus Stylianos Sofianos, directorul general al Egnatia Bank. Banca este unul dintre jucatorii de talie mijlocie din sistemul bancar local, fiind detinuta de grupul grec Marfin Egnatia Bank, aparut in aceasta vara in urma unei consolidari a trei jucatori de pe piata elena.
Egnatia s-a implicat recent in finantarea mai multor proiecte rezidentiale, in special in Moldova. Sofianos spune ca finantarile sunt inregistrate in bilantul local. Multe dintre bancile locale cu actionariat strain prefera sa "exporte" finantarile in valuta catre bancile-mama pentru a evita costurile suplimentare impuse de reglementarile BNR.
Egnatia a deschis recent si o sucursala in Oradea, ajungand astfel sa opereze o retea de 14 unitati. In prezent au fost contractate locatii pentru inca cinci unitati, in conditiile in care planul de expansiune a retelei prevede un numar de 20 de unitati pentru sfarsitul anului.
Sofianos spune ca sectorul imobiliar este unul foarte dinamic, in special in ceea ce priveste finantarile de mare valoare, in timp ce in sectorul industrial sunt cautate finantari de valoare mai mica. Avand o prezenta teritoriala redusa, Egnatia se concentreaza pe zona clientilor corporativi, care genereaza peste 85% din afaceri. In semestrul al doilea este programat un proces de rebranding, banca urmand sa preia noua identitate a grupului, sub numele Marfin Egnatia Bank Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO