Bănci și Asigurări

​Ergo a primit şi ultimul aviz pentru preluarea Credit Europe. ASF a aprobat tranzacţia

​Ergo a primit şi ultimul aviz pentru preluarea Credit...

Autor: Anelis Baciu

19.07.2016, 17:04 1330

Preluarea Credit Europe de către grupul german Ergo a primit undă verde şi din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), singura instituţie din partea cărora nemţii mai aşteptau aprobarea. Astfel, tranzacţia Ergo-Credit Europe a fost finalizată.

Credit Europe urmează să treacă printr-un proces de rebranding şi după ce acesta va fi încheiat va funcţiona sub brandul Ergo. Conducerea executivă a companiei nu va fi schimbată, modificări fiind efectuate doar în cadrul Consiliului de Administraţie.

Credit Europe Asigurări avea afaceri de 9 mil euro, iar o bună parte din busi­nes­sul preluat era con­cen­trat pe asigurări fa­cul­tative Casco şi poliţe îm­potriva dau­nelor la pro­prietăţi. Cele două părţi nu au dorit să dezvăluie preţţl de achiziţie, însă potrivit specialiştilor din piaţă acesta s-a situat la un multiplu de sub 1 din primele subscrise, ceea ce înseamnă cănemţii au plătit mai puţin de 9 milioane de euro pentru preluarea Credit Europe.

Grupul Ergo, prezent în 30 de ţări, a avut anul trecut afaceri de circa 18 mld. euro, adică de zece ori mai mult decât întreaga piaţă românească de asigurări. Obiectivul Ergo pe plan local este accederea în top zece asigurători în cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO