Bănci și Asigurări

Erste Bank a numit un nou şef al Riscului, care vine de la rivalii de la UniCredit Bank Austria. De asemenea, a prelungit mandatele a patru vicepreşedinţi

Willibald Cernko

Willibald Cernko

Autor: Cristian Hostiuc

15.09.2016, 20:41 877

Grupul austriac Erste a anunţat miercuri după amiază numirea unui nou şef pe Risc şi prelungirea contractelor de management pentru viepreşedinţi executivi, până în 2020.

Grupul Erste, ale cărui acţiuni sunt tranzacţionate şi la Bursa de Valori Bucureşti, l-a recrutat pe Willibald Cernko ca să preia divizia de risc după plecarea lui Andreas Gottschling, care timp de şase ani s-a ocupat de managementul riscului în grupul austriac. Gottschling a decis să nu-şi prelungeaască contractul cu Erste scadent în 2017 pentru a fi mai aproape de familia sa, aflată în Elveţia.

Willibald Cernko a fost până în februarie 2016 CEO al UniCredit Bank Austria AG. Contractul cu Erste a fost făcut până în 2020.

De asemenea, board-ul Erste a decis prelungirea contractelor viepreşedinţilor executivi Peter Bosek - şeful pe retail, Petr Bravek - directorul operaţional, Gernot Mittendorfer - directorul financiar şi Jozef Sikela - directorul corporate şi pieţe până în 2020. Contractele acestora erau până în 2017.

Anddeas Treichl, şeful Erste, are contract până în iunie 2020. 

Erste este principalul acţionar al celei mai mari bănci din România - BCR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO