Bănci și Asigurări

Erste despre riscul taxării băncilor în România: Orice este posibil în cazul unei schimbări de Guvern

Erste despre riscul taxării băncilor în România: Orice este posibil în cazul unei schimbări de Guvern

Autor: Mediafax

28.10.2011, 14:49 323

Riscul introducerii unei taxe bancare în România este mic, însă orice se poate întâmpla în cazul unei schimbări de Guvern, a declarat vineri, într-o conferinţă cu investitorii directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, citat de Mediafax.

"Există un risc mic (pentru o taxă bancară, n.r.) în România. dar în cazul unei schimbări de Guvern orice este posibil", a spus Treichl.

Ungaria, unde grupul austriac este de asemenea prezent, a introdus anul trecut o taxă în sistemul bancar, pentru a obţine fonduri necesare reducerii deficitului bugetar.

În România au existat discuţii în prima parte a acestui an privind introducerea unei taxe de solidaritate de 2,5% din profitul băncilor. Guvernul a decis să nu susţină această măsură, propusă de parlamentari, în lipsa unui acord la nivelul UE, temându-se că după impunerea unei astfel de taxe băncile vor transfera câştigul în afara ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO