Bănci și Asigurări

Eureko a coborat cu 10% pe sanatate in primele noua luni

15.11.2009, 23:20 22

Compania de asigurari Eureko, numarul unu pe piata de asiguraride sanatate cu o cota de 36%, a inregistrat in primele noua luni oscadere de 10% a primelor brute subscrise pe acest segment depiata.

Valoarea incasarilor pe sanatate a coborat astfel la 7,3 mil.lei (1,7 mil. euro) in perioada ianuarie-septembrie 2009.

Scaderea vine dupa ce in primele cinci luni ale anului, companiainregistrase o crestere de 16%. Eureko detine trei clinici si unspital, care au avut incasari de 23,6 mil. lei (5,6 mil. euro) inprimele noua luni ale anului, in crestere cu 39% fata de aceeasiperioada din 2008.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a inregistrat oscadere de 8%, pana la un nivel de 25,6 mil. lei (6 mil. euro) aprimelor incasate in primele noua luni. Pe primele cinci luni aleanului, scaderea fusese de 1%.

Eureko a renuntat la vanzarea de noi polite pe segmentulasigurarilor generale la inceputul lunii mai 2009.

Per total, Eureko a avut afaceri de 32,9 mil. lei (7,8 mil.euro) la 9 luni, in scadere cu 8,6% fata de nivelul atins inintervalul ianuarie-septembrie 2008.

Frans van der Ent, Country Manager, spune ca probabil piataasigurarilor a atins punctul de jos al scaderii.

"Ar trebui sa fim undeva aproape de nivelul minim, in conditiilein care am plecat de la cresteri anuale de aproape 20%, iar anulacesta scaderea pietei a fost de 8%. Odata cu reluarea cresteriieconomice, ne asteptam ca piata asigurarilor sa se stabilizeze", adeclarat Van der Ent.

Fondul de pensii Eureko a finalizat preluarea Fondului de PensiiKD, dupa ce la inceputul anului, Eureko a preluat si fondul depensii administrat de Bancpost Pensii. Eureko si-a mutat sediulcentral intr-o cladire cu 13 etaje din care ocupa 7 si a careiconstructie a finantat-o in zona Pietei Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO