Bănci și Asigurări

Eureko si-a pus sef in Romania

20.10.2004, 00:00 15



Toate activitatile companiei Interamerican in Romania, membra a grupului financiar pan-european Eureko, vor fi coordonate de la noiembrie anul acesta de Timo Van Voorden, care va prelua functia de country manager al Interamerican Romania.



Van Voorden va coordona toate activitatile Eureko de aici, care includ asigurarile de viata si non-viata, asigurarile de sanatate, precum si un spital aflat in prezent in constructie.



Compania lucreaza la spitalul privat, construit ca o aripa a spitalului Floreasca, de peste un an. Acesta este primul proiect de anvergura in furnizarea de servicii medicale private din Romania.



"Este posibil ca, in functie de evolutia vremii, spitalul sa fie deschis la inceputul anului viitor", a spus Lorrie Morgan, responsabil cu comunicarea din cadrului grupului Eureko.



Morgan a mai spus ca ceilalti manageri ai activitatilor Eureko in Romania - ai societatii de asigurari si ai companiei care dezvolta sistemul de asigurari de sanatate si spitalul privat - vor ramane pe pozitii, rolul lui Van Voorden fiind de coordonare.



Van Voorden este acum angajat in cadrul sucursalei IT a Achmea, compania Eureko din Olanda.



Interamerican a avut anul trecut afaceri de circa 12 milioane de euro pe piata romaneasca, in masura aproximativ egala din asigurari de viata si asigurari generale. Compania este in primele zece companii la asigurrai de viata, dar nu si la asigurari generale.



Morgan a spus ca este putin probabil ca societatea sa intre pe piata fondurilor de pensii private.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO