Bănci și Asigurări

Euro a mai recuperat din pierderi

26.06.2007, 17:19 21

Cursul leu/euro a oscilat ieri intr-o banda ingusta, in timp ce dealerii au asteptat decizia BNR privind politica monetara.
Dupa scaderile agresive de la sfarsitul saptamanii trecute, euro a recuperat ieri teren, pe fondul unei piete calme.
BNR a calculat ieri un curs de 3,1782 lei pentru un euro, cu 0,08 bani peste nivelul precedent. Dolarul a pierdut inca 0,53 bani, coborand la un nou minim, de 2,3666 lei.
"Piata a fost calma, iar volumele tranzactionate au fost consistente, insa nu s-au apropiat de varful inregistrat vineri. Probabil vom mai sta cateva zile la aceste niveluri, dupa care leul va relua probabil trendul de apreciere", a comentat un dealer.
Euro a inceput ziua de tranzactionare la Bucuresti la 3,171/3,174 lei, la nivelul la care se gasea la inchiderea de vineri. Pe parcursul zilei cotatiile au urcat usor, pana la 3,18/3,1810 lei pentru un euro, la inchiderea pietei. Celelalte monede din regiune au inregistrat de asemenea corectii, dupa castigurile de saptamana trecuta. Cotatiile au urcat la 3,78 zloti/euro in Polonia, respectiv 246,8 forinti/euro, pe piata maghiara.
BNR a anulat licitatia pentru atragerea de depozite la o luna, in conditiile in care nivelul lichiditatilor pe piata monetara a fost redus. Dobanzile pe termen scurt au oscilat la 9%-13% pe an, in conditiile in care companiile au o cerere mai mare de lichiditati, pentru a-si plati obligatiile la buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO